2015. aug 03.

Picúr a haspadon

írta: IgenPicur
Picúr a haspadon

Alternatíva hogyan motiváljuk a hasalást

Picúr testfelépítése nem volt rossz, sőt a kezdetektől nagyon mozgékony baba volt. Viszont a hasalást valahogy meg kellett könnyíteni és ugyanakkor érdekessé kellett tenni. A hasalás úgymond a későbbi mocorgás-forgás előszobája így muszáj volt valamit kitalálni.

A Gézengúzban áprilisban kölcsönöztünk egy fantasztikus eszközt a "pókot" egyébként Wingbo. Picúrka eleinte nem túl nagy örömmel hasalt benne, max. 5 percet bírt ki és jött a hiszti, na meg persze el is fáradt hamar, levágta a fejét, de nem adtuk fel.

 

Lassacskán beleszeretett a hasalásba és a pókban ma már nagyokat hintáztat magán a lábával, csapkod és kihajol jobbra-balra. Két-három hónap elteltével letettük ezt az eszközt, mert most már a mocorgáson, a forgáson, a helyváltoztatáson van a hangsúly.

 

Sokan kérdeztétek hol lehet a Wingbo-t beszerezni. Mi ezt pont kölcsönöztük pici pénzért. A terapeuta elmondása szerint ez egy ősrégi ám nagyon szuper darab, az első gyártók között volt aki kommersz használatra ilyen segédeszközt dobott a piacra, egyébként USA termék. Láttam két apróhirdetést, de sajnos nem sikerült elcsípnem. Viszont vannak hasonló elven működő eszközök amiket bébitornázók és/vagy játszószőnyegek címszó alatt találhatsz meg. Itt egy jó kis cikk a hasalásról és kúszás motivációról, igaz angolul (link). Más elérhetőbb alternatíva lehet egy hasalópárna, henger, hasáb, gördeszka amelyek szintén bárhol kaphatóak. 

 

Vannak babák akik imádnak hasalni és könnyedén belevágnak. Nem kell mindig speciális eszközt beszerezni, egy sima párna, vagy összetekert törölköző a mellkasa alá is hatékony lehet, íme egy példa egy házilag készített nudlipárnával.

 

Szólj hozzá

korai fejlesztés tornaeszköz