2015. sze 01.

'15 augusztusi feljegyzéseim

írta: IgenPicur
'15 augusztusi feljegyzéseim

Móka, kacagás, pancsolás és folyamatos hőségriadó

aug. 2 - A balatoni kirándulásból megérkezve Picúrral egyetemben betaknyosodtam, nálam még torokfájás is :(

img_20150802_155329.jpg

Így örült, újra otthon édes otthon!

aug. 3 - Otthon punnyadunk, rosszul vagyok a takonytól, ráz a hideg és szétmegy a fejem.

aug. 4 - Megjöttünk. Picúr is elkezdett köhögni, eddig még sosem köhögött.

aug. 5 - Ma elmentünk Dokinénihez, mert egyik pillanatról a másikra rosszabbodott Picúr köhögése, fulladásos és száraz. Dokinéni nem hallott a tüdején semmi rosszat, láza sincs, kaptunk cseppeket és "ne aggódjak"-ot.

aug. 6 - Ma alig bírok Picúrral, ugyebár keveset tornázunk és majd kicsattan az életörömtől. Erőteljesen nekiállt forgolódni hátról - hasra, igaz nem mindig sikerül, de kilestem, újra meg újra próbálja. Ügyeskedik, már megfogja a lábait és elbillenti oldalra, ezt vártuk tőle már egy ideje! Boldog vagyok, hogy felfedezte a lábacskáit!

aug. 7 - Ma simán többször is átfordult hátról - hasra, teljesen magától, bár még nem gurul folyamatosan. Türelmes vagyok, majdcsak rájön arra is. Ma kóstoltunk először husit, hát nem rajong érte. De majd este újra próba. Ma új dumába kezdett gagyogás és jéé jéé jéé meg ajajajaj :D

aug. 8 - Apa elment horgászni, éjjel is kint marad, aztán reggel bejön értünk. Picúr olyan aranyosan "közlekedik" még evés közben is menni akar.

aug. 9 - Tiszotán horgásztunk. Picúrnak tetszett a szabadban, de hamar felforrt szegénykém, nem bírja a hőséget.

aug. 10 - Ma tökfőzeléket kóstolt, megette, ügyes ez a fiú és rengeteget dumál, főleg evés közben. Aggaszt, hogy még mindig taknyos, hol jobb hol rosszabb...

aug. 12 - Ma voltam nőgyógyinál rákszűrésen, az ultrahangon minden okés, törlet eredmény kb. 2 hét múlva. Fura érzésem volt, mert az utóbbi évben mindig csak a terhességem végett voltam doktinál és az ultrahangon mindig ott volt Picúr. Sokszor gondolok rá, hogy lehet-e még gyerekünk és vajon Ő is DS-es lesz? És akkor mit döntünk majd? Mi legyen a sorsa? Etikus lenne Őt  - ha DS-es - elvetetni?ű

aug. 13 - Még mindig hőségriadó kb. 39C volt ma árnyékban. Kezdek kikészülni tőle.

aug. 14 - Visszavittük a Wingbót és hoztunk helyette tornahengert a vállöv erősítéshez.

aug. 15 - Husziéknál voltunk sörözni - enni - dumálni Erdélybejárós csapattal. Picúr aranyos volt, tetszett neki a társasági élet, sorbajár sehol nem áll meg Picúrka, imádják őt, és amúgy is Ő egy társasági lény! Hurrá éjjel megérkezett a vihar és egy kiadós 5-6 órás eső - villámlás - mennydörgés akcióval. Brutális volt, reggelre megint 29C és délután 35C körül, izzadunk mint állat. Éljen a páratartalom!

aug. 16  - Éjfélkor ért véget a 11 napja tartó hivatalos hőségriadó. És megint óriási vihar éjjel. Picúr forgtt az ágy közepén, alig tudtunk aludni. Meg persze éjszakai szopi.

aug. 18 - Picúrka ma Zsuzsi Mamánál volt egy órát, nagyon jól elvolt és hamar el is aludt. Nem nagyon zavarta az idegen környezet, pedig most volt ott először.

aug. 19 - Anyához vittem ma Picúrt, majd 3 órát volt ott és a felét nála is átaludta. Nem értem, csak nekünk ne alszik? Egyébként fogzik és a változékony esős - szeles idő lefárasztja.

aug. 20 - Picúrka ma reggelig egyedül aludt a szobájában. Nehéz volt őt elengedni, de meg kell szoknunk ezt az új helyzetet. Ő is biztosan nyugodtabban alszik, hogy nem igazgatjuk jobbra - balra az ágyban és senki nem fekszik rá.

p1000886.jpg

Unokatesó szórakoztatja Picúrt.

aug. 21 - Taliztunk kis barátnőinkkel Emmával és Noémival a tornán, nagyon cukik a csajok. Udvarolt Picúr és próbálta megsimizni a hercegnőt. Ma az egész éjszakát átaludta szobájában.

aug. 22 - Búcsúi főzést csináltunk itthon, mint tavaly. És mindenkit meghívtunk persze, hogy letudjuk idei évre a vendégeskedést. Voltunk kb. 23 felnőtt és 6 gyerek, totál visongás és káosz, azt se tudtuk ki - kivel van. Volt aki furán viselkedett és nem tudott a szemembe nézni, gondolom a gyerek végett és biztos jól ki lettem beszélve. Kicsit szomorú voltam végette, de biztos én nem vagyok elég kedves és jó házigazda, szokatlan hogy az otthonomban ignorálnak a vendégek... nem tudom mi volt ez az egész.

aug. 23 - Hajnalig tartott a buli, vasárnapi ebédre hivatalosak voltunk, így oda kialvatlanul mentünk. Jól elfáradtunk. Délután voltunk a vásárban, de csak bóvli volt, így Picúr nem kapott első bucsufiát.

p1000893.jpg

aug. 26 - A mai csoportos tornán meg voltak velünk elégedve és jövő hónaptól feljebb léphetünk egyel, úgyhogy dédelgetőkből "mocorgók" leszünk. Ügyi Picúr! Ügyi Anya!

aug. 27 - Nagyon jól ment a hidroterápia, Picúr nagyon élvezte a vizet. A taknya végett majdnem 3 hetet hagytunk ki. Hiányoltak minket az anyukák, jól esett, hogy aggódtak rendben vagyunk-e.

aug. 28 - Ma újabb 2 napos kirándulásra indulunk, most Helembára (Kovácspatak). Megérkezett újra a kánikula és a hőségriadó, de nem baj a Dunánál majd ki lehet bírni.

p1000928.jpg

aug. 30 - Ma kb. 4-ig horgásztak a fiúk, találtunk egy nagyon szép kuckós lugast és gyönyörű partrészt, fogtak is márnákat. Megyünk este haza, talán nem is baj, mert Picúr állatul fogzik és nyálzik + nyűgös.

p1000948.jpg

aug. 31 - A nyár hivatalos utolsó napján fantasztikus meleg van 35C. Fürcsiztünk a medencében, este meg sütögettünk, ki kell használnunk az utolsó nyári napokat, elvileg szerdától tartós lehűlés érkezik 22C-al...

Szólj hozzá

napló