2015. sze 15.

Huple a mi jó barátunk

írta: IgenPicur
Huple a mi jó barátunk

Mozgás és koordináció fejlesztő eszköz

A Huple a Gézengúz Alapítvány "Anyukájának" Dr. Schultheisz Juditnak a fantasztikus találmánya, mi is az alapítványnál ismerkedtünk meg az eszközzel. Júniusban be is számoltam arról, hogy a Dokinénink jóvoltából és a nagyon kedves Lajtos család felajánlásával jutottunk otthonra is hozzá a Hupléhoz. Azóta is naponta többször használjuk és szeretjük. Ez az eszköz egy virágra emlékeztető mozgásharmonizáló félgömb.

"E forma lehetővé teszi, hogy elmozdulhasson a tér minden irányába, így egy folyamatosan változó ponton támaszkodva minden pillanatban követi a benne levő gyermek elmozdulásait. Fontos, hogy egy olyan átmérőjű eszköz álljon rendelkezésre, amelybe már újszülöttkortól belefektethető a csecsemő, később pedig ülve és állva egészen a kisiskolás korig tudja használni a gyermek, szükség esetén megkapaszkodva a szélében, ami sérült idegrendszerű kicsik esetében nagyon lényeges." további információ itt.

Picúr esetében is a fő cél a mozgáskoordináció javítása ilyenek pl. az egyensúlyérzék, kéz - láb koordináció, mozgásérzékelés és még sorolhatnám. Ez egy biztonságos és főleg játékos eszköz ami nagyon jól kiegészíti a többi terápiát (tornát). Picúrt belefektetve billentgetem, hintáztatom, forgatom és nyugalmi helyzetben gyakorlatokat végzünk a kéz - láb koordináció serkentése céljából az által, hogy a Huple formája által rá van kényszerítve, hogy a lábaira koncentráljon. Még ha nem is végez annyira aktív testmozgást, mégis nagyon el tud fáradni, mert az idegrendszere folyamatosan dolgozik, ezért a megérdemelt szunyókálásra is alkalmas :).

Érdeklődés esetén a Gézengúznál van kifejezetten Huple program és van lehetőség az eszkoz kölcsönzésére is, szívből ajánlom.

Szólj hozzá

korai fejlesztés tornaeszköz