2015. okt 20.

A fogzás az egy őrjítő dolog

írta: IgenPicur
A fogzás az egy őrjítő dolog

Picúr fogzik, hisztizik, sírdogál és szenved :/ Ha egyszer találkozok a Fogtündérrel jól kupán vágom, hogy ezzel nem foglalkozik...

Picúrnál már vagy 5 hónapos kora óta szenvedünk az ínyproblémákkal, nevezzük így, mert ezek még nem fogproblémák, azok majd a kipotyogáskor jönnek. Néha napokig intenzíven viszketett az ínye, aztán hetekig nem volt semmi gond. Két héttel ezelőtt beléptünk az extrém nyálzás és ínypiszkálás időszakába. Mindez kísérve nyűgösködéssel és hirtelen heves sírásokkal. Ez még csak megoldható lenne, de már egy jó ideje nem alszik sem nappal sem éjszaka, ami végett még fáradtabb és kedvetlenebb. Hogy még ez se legyen elég étvágytalan is, amint meglátja a kanalat már ordít is, gondolom a rágás is kellemetlen lehet számára. Most a széklete is hígabb és büdösebb is a nyáltól. Picit taknyos is a gyerek, jelenleg vizes - fehéres váladéka van és naponta 2x kell kipucolni, de nem vészes. Az ínye bedagadt, hol vérvörös, hol hófehér, már pár helyen kis buckák vannak pici fehér pöttyökkel, de az ínyét még mindig nem törték át így szenved tovább.

Sokféle házi és tudományos praktikát kipróbáltunk, a hideg banántól a kamillás rongyiig, egészen a méreg drága rágókák és speciális cumikon át, a homeopatikumokig. Eddig még semmi nem volt olyan hatásos mint a cicizés. Ideig óráig jót tesz a Dentinox krém és éjszakára a Viburcol homeopátiás kúp (3 óra nyugodtabb alvás). Jelenleg a torna is nehezebben megy, mert állandóan foglalt egy keze amivel túrja a száját, de nem adom fel. Sok - sok dédelgetés, puszilgatás, ölelés és hordozás a kendőben, együtt alvás és szopizás szinte fél óránként, ezekkel pénz ráfordítás nélkül tudom enyhíteni fájdalmát.

Beszámolok róla amint lesz foga, bár meg vagyok róla győződve úgy egy - két hónap múlva egy szép reggelen felébred és tele lesz a szája egy egész fogsorral :D. Addig is Picúr bebizonyítja, hogy alvás nélkül is lehet élni!

Nektek van valami tippetek fogzásra és hogyan vészeltétek át ezt az időszakot?

fogzas_vicces.jpg

Szólj hozzá