2015. dec 07.

Picúr megkeresztelkedett

írta: IgenPicur
Picúr megkeresztelkedett

A keresztelő mindenki életében egy egyszeri és megismételhetetlen esemény, amely a hívő emberek életében talán a legfontosabb is egyben. A keresztelés azaz a keresztség szentsége az egész keresztény élet alapja, a lelki élet ajtaja és kapu a többi szentséghez. A keresztség által megszabadulunk az eredendő bűntől a víz által és Isten fiaiként születünk újjá. Nem utolsó sorban ez által részeseivé válunk az Egyháznak.

Nekem megadatott, hogy saját meggyőződésemből keresztelkedhessek meg. Még ma is emlékszem az érzésre és arra, hogy nagyon sokat készültem a nemes eseményre. Különleges élmény volt számomra. Igaz, hogy nem hirtelen jött ötlettől vezérelve fordultam a vallás felé, mert Anyukám mindig is erősítette bennem a hitet és terelgetett erre az útra. Mi sem teszünk másképp, hisz fogadalmat tettünk, mindemellett fontosnak érezzük, hogy fiunk is hitben nőjön fel.

Picúrunkat majd 1 évesen vittük el az Isten házába október 11.-én, így csak a mi emlékeinkben él majd, hogy élte meg azt a bizonyos vasárnapot. Meggyőződésem viszont, hogy még ha nem is a hosszú távú emlékeiben hagyott nyomot, de megérintette az esemény. Figyelmesen és kedvesen csinálta végig az egész rituálét, mosolygott és csodálta a templom fényeit. Az Esperes Úrnak minden alkalommal megragadta a csuklóját amikor odalépett hozzá és hagyta, hogy megkenje krizmával és locsolja fejét szentelt vízzel. A szűk családi és baráti körben bensőséges és meghitt volt a hangulat a templomban. Az esemény fényét emelte, hogy Lehel barátunk ajándékba - a fényképezés mellett - egy Signum dalt hozott Picúrnak gitár kíséretben amely így szól:

"Ne félj, mert megváltottalak
Neveden szólítottalak, karjaimba zártalak,
Örökre enyém vagy.

Viruló réteken át
Hűs forrás felé vezetlek,
Pásztorod vagyok,
Elveszni senkit sem hagyok
Karom feléd tárom, kiárad áldásom;
Nem rejtőzöm el,
Szívem a szívednek felel,
Amikor úgy érzed, nyomaszt az élet.

Nem taszítalak el, amikor vétkezel,
Irgalmat lelsz a szívemben,
Örök feléd a hűségem,
Amerre jársz védlek, nyomodba lépek.
Nem rejtőzöm el, szeretetlángom átölel,
Ne félj, ha éjben jársz, hidd, hogy a fény vár rád!"

A keresztelő napján is megmutatkozott, Picúr által mennyi szeretet vesz minket körbe, ami még szorosabbra fűzi össze a családot. Kívánom, hogy ez mindig maradjon így!

 

Szólj hozzá

hit