2015. dec 21.

Karácsonyi készülődés...

írta: IgenPicur
Karácsonyi készülődés...

ajándékok, mézeskalács, takarítás, mosás, főzés stb... és a lelkünkkel törődünk vajon?

Lázasan készülődök a karácsonyi ünnepekre és nagyon élvezem minden pillanatát. Már említettem, hogy tavaly ilyenkor a kórházban voltunk Picúrral és az otthon melege, meghittsége és az ünnep varázsa kissé "elmaradt" számunkra. Félreértés ne essék boldog voltam, hogy végre a fiammal lehetek, de az elválasztást a Páromtól nehezen éltem meg. 

Kisgyermekes Anyukaként idén kevés lehetőségem volt/van ajándékok után járni, ezért úgy döntöttem a család apraja - nagyja könyvet fog kapni amit a Neten rendeltem. Mindemellett anyagilag sem vagyunk túlságosan "elengedve" mivel idén több nagyobb felújítást is véghez vittünk a házban és ház körül. Éppen ezért egy csomó apróság "házilag" készül. Ezeket az ajándékokat akkor tudom csinálgatni amikor Picúr alszik vagy éppen "elvan". Most még nem árulhatom mik azok, de ünnepek után megosztok néhány DIY-t veletek. A napokban végre beszereztem Ancsi barátnőm jóvoltából a fantasztikus rénszarvas kinyomót is és nagy adag mézeskalácsot is sütöttem - díszítettem. Ezek egy részét szintén elajándékozom a másik része pedig karácsonyfa díszként fog megörvendeztetni minket. A harmadik részét már megettük, mert azonnal puha lett a kalácska, így nassolni nem sok maradt már. Időközben rendezkedek a házban, takarítgatok, próbálok a rengeteg mosnivalóval is megbirkózni, de ilyenkor beugrik, hogy mi van a lelki készülődéssel?!

A Karácsony pont nem az anyagiakról, kaja és süti rengetegekről, egymás übereléséről és a tökéletes háztartásról kellene, hogy szóljon, hanem csakis a szeretetről. Az év 365 napjából csak 1 napot (jobb esetben 2-3-at is) szánunk az egymás iránti önzetlen szeretetre. Vajon milyen élmény marad meg a Karácsonyról gyermekeinkben, ha napokig idegbetegen rohangálunk és kapkodunk, hogy pontban december 24.-én este 6 órakor a kitálalt halvacsora elfogyasztása után belerogyunk a fotelba és várjuk a kommenteket a beszerzett ajándékokhoz? Csak abban a pillanatban leszünk egy kicsit boldogok és fogjuk szeretni egymást?! Na persze csak amíg mindent ki nem csomagoltunk és be nem kapcsoljuk a tévét, majd fáradtan bámuljuk. Egymáshoz szólni már alig lesz mit, mert teljesen kistresszeltük magunkat, rosszabb esetben még össze is kaptunk valamin. Kicsit ismerős a szituáció? Ha nem, akkor a szerencsésebbek közé tartozol!

Ne engedjük, hogy így legyen! Az ünnepi készülődést végezzük örömmel és mosolyogva, még ha bele is fájdul a derekunk vagy elment tőle a kedvünk, de legyen a bunkó eladóhoz is egy jó szavunk. Amikor panaszkodnánk, hogy még ezt kell megcsinálnom, meg azt kell megvennem, meg lejártam már a lábam stb. akkor adjunk hálát az Úrnak, hogy vannak egészséges lábaink és kezeink, na meg egy kis pénzünk amivel minderre képesek vagyunk. Ha úgy érezzük belefáradtunk a készülődésbe, gondoljunk arra, hogy nekünk van családunk és barátaink, akikért mindig érdemes újra erőt venni magunkon. Sokaknak ez nem magától értetődő. Amikor már megint porszívózni vagy törölgetnünk kell, kérjük az Urat, hogy hasonlóképpen ahogy mi a piszkot és rendetlenséget tüntetjük el, úgy takarítsa el Ő is a szívünkből a hiúságot, az önsajnálatot, haragot, szomorúságot, gyűlöletet és minden bűnünket amit úgy érzünk, hogy nem méltó a Karácsonyhoz.

Kívánom mindenkinek, hogy a Karácsony tényleg lehessen a szeretet ünnepe. Legyen akár csak egy pillanat is a nagy készülődés közepette amit a lelkünk megtisztításával töltünk el, de tegyük meg, hogy legyen benne elég hely a szeretet befogadására!

Áldott és békés karácsonyi készülődést és ünnepeket!

 

 

Szólj hozzá

hit