2016. jan 15.

DIY: Formaillesztő könyvecske babáknak

írta: IgenPicur
DIY: Formaillesztő könyvecske babáknak

Picúrka kapott egy házilag készített formaillesztő könyvet karácsonyra drága barátnőmtől Ancsitól (ez úton is még egyszer köszönjük) és gondoltam mindenképpen megosztom veletek. Előbb - utóbb minden kisgyermek életébe eljön az amikor tanítjuk őket formákat, alakzatokat "beillesztgetni" a helyükre, legyen az műanyag, fából vagy textilből készült játék során. A legegyszerűbb geometriai alakzatoktól egészen az állatok, tárgyak sziluettjeinek behelyettesítéséig rengeteg variációban kapható a boltokban ilyesmi.

A formaillesztés célja nemcsak játék, hanem a szem-kéz koordináció, tapintás - észlelés fejlesztése ami igencsak fontos minden kisgyermeknél!

De minek is költenénk ilyen játékra sok pénzt, ha otthon is készíthetünk akár a nagyobb gyerekünkkel vagy csak úgy a saját megörvendeztetésünkre.

Íme a füzetkébe rendezett tépőzáras verzió dekorgumiból, de ez alapján akár papírból, filcből, textilből is lehetne... Kisebbeknek elkészíthetjük egy keményebb kartonlapra, vastagabb papírból pár alakzatot akár tépőzár nélkül is kezdetnek. Vagy már meglévő és használatban lévő idomokat (pl. fa kocka, kúp, karika) rajzoljunk vastagon körbe egy lapra és helyezgessük rá a tárgyakat, első leckének ez is megfelel.

Kellemes inspirálódást!

Szólj hozzá

játék DIY