2016. jan 27.

Elbúcsúztattuk a Karácsonyt... de csak egy időre

írta: IgenPicur
Elbúcsúztattuk a Karácsonyt... de csak egy időre

Mindig olyan szomorkás a hangulatom amikor a lankadt fenyőfát lassan le kell díszíteni és búcsút kell venni a Karácsonyi ünnepektől egy újabb évre. Már a farsang derekánál járunk, de nálunk még csak most jött el az a pillanat, hogy lebontsuk a fánkat, helyette meg süssünk fánkot, jé ez még rímel is :)...

Szóval ma délelőtt hirtelen felindulásból, amint Picúr elszunyált fél órára nekiveselkedtem és leszedtem azt a kb. 150 díszt üvegből, műanyagból, szalmából, viaszból, rengeteg szaloncukrot, csokit, mézeskalács figurákat és a 4 sor égőt... Igen tavaly kicsit nagyobb volt a fa mint szokott, sok cuccot elnyelt, de volt hely elég és örömünket leltük benne.

Az a jó a mi színesen (nem az éppen divat szerinti egyen színben) pompázó fánkban, hogy vannak rajta 40 éves égők amiket drága Apósomék vettek első közös karácsonyukra, dédnagymama poros enyhén kopott gömbjei, keresztlányunk absztrakt ovis gyártmányai és minden évben vásárolt díszek. Amikor rakjuk ill. szedjük le meg szoktuk jegyezni, hogy kitől mi érkezett vagy éppen örökölt, hogyan jutottunk hozzá. Ez is egy olyan rituálé féle, amikor a családra gondolunk, mert mindegyikhez kötődik egy sztori vagy egy kedves személy. Idén már felkerültek azok a csecsebecsék is amiket Picúr kapott ajándékba, angyalka, csengettyű, hóember és mikulások, ezekre mindig úgy fogunk emlékezni mint az első otthoni karácsonyázására.

Leginkább azt kívánom, hogy a Karácsonyi ünnepek hangulata és szeretete tartson ki még egy jó darabig. Kár hogy nem lehet bedobozolni mint a féltett díszeket és elővenni belőle, amikor visszazökken minden a szürke hétköznapokba. Viszont azért, hogy otthonunkban maradjon ebből a fantasztikus érzésből egy kicsi, a legtöbbet mi tehetünk, teremtsük meg a hangulatot mi magunk néhány jó szóval, néhány emberi szóval. Most lehet kellemes ünnepek helyett simán csak kellemes napot kívánni!

Legyen hát szép napotok és ha még megvan a kari fátok, búcsúzzatok el tőle, mert már a tavaszt kell várnunk lakomával, bujasággal, mulatsággal, hát kinek kell ez a hideg!? Farsangra fel!

 

Szólj hozzá

napló