2016. feb 08.

'16 januári feljegyzéseim

írta: IgenPicur
'16 januári feljegyzéseim

Új év, új kezdet, B. szülinapja, Picúr beteg, hideg van, B. beteg, disznóvágás és majdnem tudtunk szánkózni...

jan 1 - Új év és új kezdet, még mindig a tavalyi naplómba írom a feljegyzéseket. Még nem szakítottam teljesen '15-el, talán majd februárban beavatom az újat.

jan 2 - Szülinapi buli volt, csoda, hogy mindenki el tudott jönni. Már azt hittem még másnaposok. Jó volt, utolsó vendégeket hajnali fél 4-kor dobtuk ki. Picúr nem aludt szinte semmit, bírja az éjszakázást.

jan. 6 - Picúr köhögése tegnap óta rohamosan rosszabbodott, fullad, hörög és rohamokban köhög ez engem hihetetlenül megijeszt. 

jan. 7 - Voltunk Dokinéninél, Picúr kapott szurit sos-be muszáj volt, mert nincs jól szegényem. Na meg sok gyógyszert, szupi.

jan. 8 - Ma újabb szuri, tüdeje nem szól jól és még mindig fullad, remélem 7vége majd jobban alakul. Egy ideg vagyok. Ma egy éve, hogy hazahoztuk ezt a kis Csodamanót.

img_20160108_135346.jpg

jan. 9 - Kicsit csitult a köhögés, de még mindig gyenge, alig eszik valamit, de azért mosolyog sokat.

jan. 11 - Idei első óránk Gabival. Nagyon meg volt elégedve, hogy Picúr ilyen szépen tud már ülni bár igaz még nem tökéletesen és h. mindenfelől körbe üli magát, végre elégedett, de jó.

img_20160113_105840.jpg

jan. 12 - De jó most meg hurutosat köhögünk, de nem hajlandó kiköhögni, komolyan mondom nem bírom. Zeneterápia ma szupi volt, nagyon élvezte a kis Lurkóm.

jan. 13 - Voltunk a koraszülött tanácsadóban Újvárban. Dokinéninket helyettesítették, mert eltörte a kezét melóban és műteni kellett. Remélem azért meggyógyul, mert nagyon szeretjük. Tetszett nekik Picúr, hozta a formáját, vigyorgott, kacarászott, forgott, felült, lovacskázott és brümmögött, búcsúzóul még nyálbubikat is fújt. Délután mentünk kontrollra Dokinénihez is. Nem kapja meg még az oltásait, mert antibiotikumot kell szednie. Nincs jól a gyerek, kikészülök, még sosem volt ilyen beteg. Délután jött Sárika, felvidította Picúrt.

p1010534.JPG

p1010537.JPG

jan. 16 - Lecsaptuk a disznókat, hurrá lesz kolbi meg sonka, már alig várom.

jan. 19 - Na végre meggyógyult Picúr, most csak simán nem eszik, vagy csak alig. Annyi dolga van nem ér rá.

jan. 20 - Hurrá havazik, de sajnos annyi nem maradt, hogy szánkóztassuk Picúrt. Nem baj hátha lesz még. Ma először állt fel Picúr, azóta folyamatosan kéreckedik és kapaszkodik felfelé mindenhol ahol csak bír. Na ezt is megértük.

jan. 21 - Ma már nagyon bátor volt Picúr és potyogott eleget a nagy közlekedési - felállási és táncolás közepette. Néha elszámítja magát és elmarad a keze vagy éppen lába és vagy éppen pont útban volt egy asztalláb vagy szekrénysarok.

p1010595.JPG

jan. 24 - Laza családi vasárnap, csak B. ne lett volna taknyos, akkor még sétálunk is. Viszont jól esett henyélni délután meg játszani, kellett ez már nagyon.

jan. 26 - Végre nekiálltam a karácsonyfának, már elszontyolodott rendesen, meg hát Picúr is tépte eleget. Este köszönteni voltunk Apóst, közös vacsi, gyerek élvezte nagyon. Sikerült beszerezni az ajándékot is és végre kész lett az "unokás" fényképalbum is.

jan. 29 - Picúr a lépcsőházban gyakorolta a felkapaszkodást. Egyszer csak feltérdelt az első lépcsőfokra és felnyúlt a másodikra valamiért... Hihetetlen ez a gyerek, rövid időn belül mire rá nem jött. Most már tényleg nem lehet magára hagyni fél percre sem.

 

img_20160130_164421.jpg

img_20160130_164507.jpg

jan. 30 - Gyorsan eltelt ez a hónap, úgy érzem ez az év is elmegy egykettőre... Délután sétáltunk nagyot, jól esett, már kezdtem bedepizni.

img_20160130_151050.jpg

img_20160130_151605.jpg

Hóvégi mosoly és a lencsevégre kapott fogacskák, a másik mellette nem látszik sajnos!

jan. 31 - Fröccsözős vasárnap. Beavattuk a keresztelőre kapott ülőhintát Picúrnak, élvezi nagyon, de csak keveset szabad, mert még azért nagy neki egy kicsit, de kitámogattam meg hát a háta sem bírja.

Szólj hozzá

napló