2016. feb 14.

5 perc alatt fél kifliből morzsatenger...

írta: IgenPicur
5 perc alatt fél kifliből morzsatenger...

Emlékszem amikor még Picúr fél évesen sem tudott tárgyakat megfogni mindig azt kívántam, hogy bárcsak már ott tartanánk, hogy szétdobálna, összetépne és összerágna mindent ami a keze ügyébe kerül. Mert akkor már nem kellene gyakorolni a tárgy után nyúlást, keresztbe nyúlást, matatást és még mittomén' mit...

Aztán szerencsére bekövetkezett a várva várt dolog és többek közt ezt is megtanulta, éljen az evolúció! A mozgásfejlődés fontos mérföldköveit elérve, "kifejlődtek" Picúrnál is a kisebb - nagyobb csibészkedések. Mióta ilyen ügyes sokszor bosszankodok is miatta, például amikor csak elfordulok és már ki is pakolta a kukát, kiszórta az éppen bontott kölesgolyós zacskót amit megkaparintott a kanapéról vagy éppen a székről lecsente az újságot és már szét is tépte. Pelenkázáskor kiszedeget legalább 10 popsitörlőt a csomagból és a szennyes kosarat rendszeresen kiüríti, még a fiókomból is a zoknikat, mintha nem ott lenne a helyük :). Nekem ez extra munkát jelent, de nem tudok rá érte haragudni.

Nyilván némi óvatosság mellett nem kell mindent megtiltanom, mert annak az ideje még nem jött el, most hagyom, hogy gyakoroljon, tanulgassa a dolgokat, így is lehet a kézügyességet fejleszteni.

Egy legutóbbi eset során kapott tőlem egy fél, nagyon finom, friss sajtos kiflit én addig gyorsan kipakoltam a bevásárlást. Gondolom nem ismeretlen nektek sem ez a szituáció és, hogy mi lett a vége. Az eredmény fantasztikus, 5 perc alatt morzsatenger:

Osszátok meg velünk kommentben, hogy a Ti babáitok milyen apró csínytevésekkel fejlesztik magukat!

Szép napot!

Szólj hozzá

foto nevelés