Igen Picúr

Az élet olyan, hogy mindig másképp történik minden, mint ahogy elgondolta előre az ember. Móricz Zsigmond

2016. nov 11.

Még mindig hiszek az anyatej erejében!

írta: IgenPicur
Még mindig hiszek az anyatej erejében!

avagy a laktáció beindulása fejben dől el!

A szülés előtti és császár utáni állapotom at tekintve a környezetem óriási csodának tekintette, hogy beindult a laktációm. Gyakorlatilag a szülés másnapján már csöpögött az előtej em (kolosztrum) és nagyon boldog voltam. Tudtam ez lesz egy jó darabig az egyetlen és a legfontosabb támogatás amit a Kicsikémnek adhatok. Nem voltam rest és még bedagadt, beinfúziózott, szétszurkált kezekkel, fekve is szinte 3 óránként fejtem, nagyon nehezen ment. A nővérek az intenzíven értetlenkedtek, hogy nem elég a bajom és még ezzel is kínlódok... sőt volt olyan megjegyzés is, hogy miért nem apasztatom el, mert amit a baba kap az még talán jobb is mint az én tejem. Elengedtem a fülem mellett ezeket a kommenteket és nem pazaroltam azt a kevéske ...

Tovább Szólj hozzá

szoptatás anyatej

2016. nov 11.

Túl korán, de épp időben érkezett meg Ketteske!

írta: IgenPicur
Túl korán, de épp időben érkezett meg Ketteske!

avagy az élet 2x is meg tudja magát ismételni...

Valahogy az én életemre duplán igaz, hogy semmi sem úgy történik, ahogy azt előre elgondoltam, sőt egy kicsit sem alakul úgy. Nálamnál hatalmasabb erők döntöttek arról, hogy második gyermekünk is akut császármetszés útján, életveszélyes állapotban érkezzen meg erre a Világra. Igaz túl korán, de az állapotunkat figyelembe véve még éppen hogy csak időben született meg fiunk Hunor.

golya2.jpg

 

Kezdem az előzmények kel: A szülés előtt egy héttel (szerdán) voltam a kismama tanácsadó ban, ahol mindent rendben találtak, viszont jeleztem hogy nagyon gyors iramban, szinte naponta egyre jobban vizesednek a lábaim és kezeim. A Doktornő csak annyit mondott h. megfigyeljük. A tanácsadót követő hétvégén megfázásos tünetekkel küszködtem, ...

Tovább Szólj hozzá

terhesség szülés koraszülött Hellp szindróma

2016. okt 14.

Október a Down-szindróma hónapja!

írta: IgenPicur
Október a Down-szindróma hónapja!

A szeretet 55 oldala, avagy milyen egy DS-es gyereket szeretni...

Újra elérkezett a csodásan színes ősz és még akkor is, ha az időjárás ilyen zordra fordult a tennivalókat, a fontos dolgokat nem bugyolálhatjuk be egy takaróba és várhatunk vele tavaszig.

Tavaly is nagyban "kampányoltam" október a Down-szindróma hónapja kapcsán és ez idén sem lesz másképp, mert nekünk nagyon fontos, hogy minél többet tudjatok meg arról ami az életünket nagyban alakítja.

De, mire való ez a hónap?
• hogy egy kicsit nyitottabbak, rugalmasabbak legyünk,
• egy kicsit jobban figyeljünk egymásra,
• és egy lépéssel közelebb kerüljünk ahhoz a jobb világhoz, amelyben mindannyian élni szeretnénk.

...

Tovább Szólj hozzá

Down-szindróma

2016. okt 13.

"Ketteske" genetikai szűrővizsgálata

írta: IgenPicur
"Ketteske" genetikai szűrővizsgálata

Születendő gyermekünk prenatális vizsgálatának eredménye

Anno sokat foglalkoztam a prenatális genetikai szűrővizsgálat témájával, mert meg akartam érteni mi történt vagyis inkább nem történt meg Picúr esetében. Eleinte úgy gondoltam jobb lett volna tudnunk, hogy Ő nagy valószínűséggel DS-es lesz, de miután először láthattam és érinthettem az anya-gyermek kötelék még szorosabbá vált és később már hálás voltam az Úrnak, hogy nem kellett erről a csodálatos életről döntést hoznunk a várandóságom során.

Korábban összefoglaltam milyen standard vizsgálatokat végeznek a nőgyógyászati rendelőkben a várandóság folyamán ( itt ) és megosztottam Veletek 2 másik történetet ( itt ), hogy a vizsgálat eredményét könnyebben lehessen értelmezni. Továbbgondolva a dolgot felvázoltam milyen ...

Tovább Szólj hozzá

terhesség kivizsgálás Down-szindróma

2016. okt 13.

Laza kerti parti kollégákkal...

írta: IgenPicur
Laza kerti parti kollégákkal...

...barátok látogatóban

Júliusban szerveztünk nálunk egy laza "céges" grillezős napot a direkt kollégáimmal, akik majdnem teljes létszámban meg is tudtak jelenni. Gyakorlatilag Picúr születése óta nem lehetünk már olyan "szorosan" együtt, de mióta távmunkában (április) dolgozom így egy kicsit többet vagyok a képben. Gondoltam miért is ne tölthetnénk együtt egy laza napot. Nekem sokat jelent, hogy az anyaság adta feladatok mellett a munka által nem hülyülök meg teljesen, látok valami mást is, ki tudok kapcsolni és a plusz kereset is jól jön.

A "mi" csapatunk egyébként nem túl nagy, sőt a legkisebb a részlegen, mert 7 + fél tagból áll és időnként van 2-3 gyakornokunk. A fél ember az én lennék: a részmunkaidős távoli munkatárs. A team egy nagy irodában ...

Tovább Szólj hozzá

barátok

2016. okt 13.

'16 júliusi feljegyzéseim

írta: IgenPicur
'16 júliusi feljegyzéseim

még mindig imádom a nyarat :)

júl. 2 - Újabb horgászverseny adott lehetőséget, hogy kimozduljunk és Picúr lásson valami újat, utána Tibiékhez mentünk grillpartyzni. Persze mindenhol jól érezte magát, ahogy vártam.

júl. 6 - "Ketteske" prenatális ultrahangja és vérvétele volt, eddig minden rendben.

júl. 7 - Ma Zsófi pesztrálta Picúrt míg én a takarítási elmaradásomat próbáltam behozni.

júl. 9 - Kánikula a hétvégén, sokat pancsiztunk, kis medence nagy medence Picúrnak mindegy csak víz legyen.

jul_1.jpg

júl. 11 - Kertiparti a kollégákkal, csuda jó volt őket újra látni.

júl. 12 - Rita és Orsi volt látogatóba, Picúr nagy örömére kapott Dörmit és az egészet mindjárt meg is ette, Anyától ritkán kap ilyet.

júl. 14 - Meglátogattuk Hannát kicsit, ...

Tovább Szólj hozzá

napló kivizsgálás

2016. aug 15.

Picúr erősítést kap!

írta: IgenPicur
Picúr erősítést kap!

avagy Kistesó van úton...

Hát végre eljött ez a pillanat, hogy megoszthatom Veletek is a jó hírt és egyben a nagy boldogságunkat , hogy Picúrnak januárra várhatóan kistestvére születik ! Terveztük és nagyon vártuk a következő babát és nagyon örültünk neki, hogy előbb mint utóbb sikerült is összehozni :).

keep-calm-baby-2-on-the-way.png

Sokféle reakcióval találkoztam a várandóságom hírével kapcsolatban, javarészt pozitív volt a fogadtatás, de sajnos volt/van aggodalmasan csendes hozzáállás is. Furcsa, hogy leginkább a hozzám közel állóktól nem jött az a kitörő öröm amit vártam, csak a lesütött szemek és a halk "félre ne értsd örülök neki, de..." .

...

Tovább Szólj hozzá

terhesség lelkizés

2016. aug 09.

'16 júniusi feljegyzéseim

írta: IgenPicur
'16 júniusi feljegyzéseim

végre nyár lett, imádom!

jún. 3 - Bölcsi után indultunk Siófokra Petiékhez, az utat jól viselte a kis Drágám, ott is nagyon elvolt. Minden részletet megfigyel.

jún. 8 - Újabb oltást kapott, de most vállba, amin annyira meglepődött, hogy csak bámult nagyokat, a sírás is elmaradt, jót nevettünk rajta a Doktornővel, de Picúr már csak ilyen.

jún. 9 - Picúr magabiztosan küldi a puszikat, ezt a bölcsiben tanulta, pedig csak 2 órákat jár oda.

img_20160608_160833.jpg

jún. 14 - Magabiztosan pápázik és pacsizik, küldi a puszikat és csinálja az énekekhez a tanultakat. Megismeri és előre üdvözli az ismert arcokat, eddig ezt nem csinálta, nagyon boldog vagyok. Ahol csak meg tud kapaszkodni feláll, akár egy kézzel is, aztán guggol, feláll, de ha sietni akar akkor még mindig mászik ...

Tovább Szólj hozzá

napló kivizsgálás

2016. jún 25.

Picúr az elrettentő példa !?

írta: IgenPicur
Picúr az elrettentő példa !?

... mások aggodalma, hogy velük is megtörténhet a DS.

Szerencsésnek mondhatom magunkat, hogy a környezetünk - gondolok itt a családunkra, barátainkra, környékünkön élőkre - pozitívan fogadtak minket DS-es gyerekkel is. Bátorítanak minket és dicsérik Picúrt szinte nap mint nap, ami ugye sokszor megmelengeti a lelkemet. Bár gyakran úgy érzem olyanért dicsérnek amiért nem lenne szükséges, hiszen melyik szülő ne tenne meg mindent a saját gyermekéért..!?

A mosolygós felszínes beszélgetések mögött viszont gyakran érzem az aggodalmat, főleg kisgyermekes családoknál, akik esetleg szeretnének még gyermeket vállalni és talán kicsit jobban beleélik magukat a helyzetünkbe. Nem mernek kérdezni a jövőről, vagy Picúr egészségi állapotáról vagy arról, hogyan birkózunk meg a nehézségekkel... ...

Tovább Szólj hozzá

lelkizés Down-szindróma

2016. jún 20.

Babajelbeszéd Picúr módra

írta: IgenPicur
Babajelbeszéd Picúr módra

Tapasztalataink a Mesélő Jelek tanfolyam után

Nagy reményekkel és izgalommal vágtuk bele Picúrral '16 februárjában a Mesélő Jelek 6 alkalmas alap tanfolyamába. De még mielőtt bemutatnám Mártit a program összeállítóját és oktatóját egyben és hogy mit is tanultunk, előbb részletezném mi is ez az egész és számunkra miért is olyan fontos.

Több forrásból is tudtam*, hogy maga a baba jelbeszéd , azaz kézzel való mutogatás egy nagyon jó lehetőség,  hogy egy ilyen fajta kommunikációs "csatorna" segítségével a beszéd kialakulása előtt is megértsük egymást. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a DS-es gyerekeknél pont a beszéd az ami nehezebben és sokkal később alakul ki, mint a tipikus fejlődésű gyerekeknél. A DS-es emberek messze híresek arról, hogy fura a beszédjük, ...

Tovább Szólj hozzá

korai fejlesztés beszédfejlesztés babajelbeszéd